Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    Clanovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Bosiljak štiti od sezonskih infekcija
Bosiljak štiti od sezonskih infekcija
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 00:44 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1507
Status:


Narodna medicina koja se prenosi s kolena na koleno, nije bez razloga popularna u narodu. Zapušen nos, infekcija grla i brojne druge prateće neprijatne pojave karakteristične za ovo doba godine, uspešno mogu da se saniraju i uz pomoćna lekovita sredstva koja poseduje gotovo svaka kuća. Narodna medicina koja se prenosi s kolena na koleno, nije bez razloga popularna u narodu, a bosiljak je jedan od najlekovitijih predstavnika. Kod zapušenog nosa inhaliranje čajem od bosiljka može mnogo da pomogne. Čaj se sprema tako, što se nekoliko grančica suvog bosiljka potopi u pola litre ključale vode. Tako potopljen ostavi se da stoji, dok bosiljak ne pusti smeđkastu boju, a zatim se izvadi.
Za inhaliranje, čaj bi trebalo da bude topao, a stavlja se u plastičan inhalator sa špricem za vodu, koji se posle upotrebe dobro opere. Bosiljak je dobar za inhalaciju jer je bogat eteričnim uljima koja otpušavaju nos i olakšavaju drenažu.

Kod problema sa sinusima efikasna je i emulzija sa mentolom, posebno se preporučuje deci.

Sasvim malo emulzije stavi se ispod nozdrva, da dete to udiše. Kada prodiše na normalan način, prestaće da se žali i na glavobolju koja je najčešće prateći simptom.

Posle otpušivanja nosa preporučuje se inhalacija bosiljkom, koji će dodatno očistiti sinuse.

Virusna infekcija grla je česta kod dece, a u tom slučaju se preporučuje oblaganje vrata gazom koja je umočena u med. Najbolje je da se stavi uveče da se ne bi pomerala, a preko gaze se stavi kesa i uveže šal.

Infekcija lečena na ovaj prirodan način prolazi za dva do tri dana, dok su prateći simptomi mnogo blaži. Simptomi ove boljke nisu nimalo prijatni, jer se prilikom gutanja oseća bol u grlu, a glavobolja i temperatura mogu da budu prateće pojave.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Bosiljak štiti od sezonskih infekcija
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa