Ažurirane teme   ·    Nove poruke   ·    Älanovi   ·    Pravila foruma   ·    Traži   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Semenke bundeve za bolje raspoloženje
Semenke bundeve za bolje raspoloženje
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 01:15 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1506
Status:


Semenke bundeve bogat su izvor magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, gvožđa, cinka i vitamina K.. Ulje semenki bundeve se koristi za lečenje povećane prostate (hiperplazije). Ulje sadrži fitokemikalije i antioksidanse koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu i sprečavaju nastanak kancerogenih ćelija. Ako tražite prirodan način da poboljÅ”ate raspoloženje ili ublažite simptome menopauze, semenke bundeve su odličan izbor. Semenke reguliÅ”u napade vrućine, glavobolju, smanjuju bol u zglobovima i smanjuju učestalost naglih promena raspoloženja. Četvrtina Å”oljice ovih ukusnih semenki sadrži gotovo polovinu preporučene dnevne doze magnezijuma, vrlo važnog za vaÅ”e srce. Takođe, pomaže u kontroli krvnog pritiska. Osim Å”to su obiluju magnezijumom, semenke bundeve su bogat izvor cinka, Å”to pomaže pri regulaciji imunog sistema, pa tako smanjuju rizik od virusnih infekcija poput prehlade i gripa. Istraživanja su pokazala da, između ostalog, smanjuju i hronični umor i depresiju.

JoÅ” od davnina poznato je da su semenke bundeve važan deo ishrane za muÅ”karce, jer blagotvorno deluju na prostatu. Istraživanja pokazuju da i bundevino ulje i semenke bundeve, zbog visokog sadržaja cinka, mogu da budu posebno korisne za zdravlje muÅ”karaca, pa se neretko koriste u lečenju raznih zdravstvenih problema sa prostatom, kao Å”to su uvećana prostata i hiperplazija.

Prema istraživanjima, semenke bundeve pomažu kod regulacije insulina, i time sprečavaju razne komplikacije povezane sa dijabetesom, kao Å”to je oksidacioni stres, glavni uzrok uniÅ”tavanja ćelija.

Konzumiranje bundevinih semenki nekoliko sati pred spavanje, posebno u kombinaciji sa voćem, doprinosi boljem izlučivanju melatonina i serotonina, čime se povećava regeneracija tela tokom sna.
klfinansijeDatum: Subota, 18.06.2022, 21:48 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Dobre i zdrave. Preporučujem.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Semenke bundeve za bolje raspoloženje
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa