A┼żurirane teme   ·    Nove poruke   ·    ─Źlanovi   ·    Pravila foruma   ·    Tra┼żi   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Ehinacea - jak imunitet
Ehinacea - jak imunitet
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:11 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1507
Status:


Ehinacea je najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, a upotrebljava se za ja─Źanje imunog sistema kao jedan od najdelotvornijih imunostimulansa. Crvena rudbekija i pupavica druga su imena biljke ehinacee, koju su severnoameri─Źki Indijanci tradicionalno koristili, zajedno s korenom, za le─Źenje raznih bolesti, naro─Źito rana, povreda, infekcija i upalnih stanja organizma. Ova biljka sadr┼żi eteri─Źna ulja, cinarin, alkilamid, fenoli, betain, apigenin, ehinokozid, polisaharidi, borneol, ehinacin, resin, luteolin, poliacetilen, kvercetin, kiseline palmatnska, cikorijska, kaven, hlorogenska, inulin, vitamin C, bakar, gvo┼ż─Ĺe, jod, sumpor, kalijum... Ehinacea je danas najpoznatija biljka antibiotskog i antivirusnog delovanja, pa se upotrebljava za ja─Źanje imunog sistema kao jedan od ja─Źih i delotvornijih imunostimulansa kojim poja─Źava, to jest podsti─Źe, umno┼żavanje limfocita i makrofaga (─çelija koje nastaju od monocita a imaju citotoksi─Źnu ili fagocitnu sposobnost). To direktno dovodi do ja─Źanja imunog sistema (pove─çava aktivnost i sposobnost odbrambenih ─çelija) te je koristimo za le─Źenje slabog imuniteta.

Laboratorijska istra┼żivanja na mi┼íevima potvr─Ĺuju veliku lekovitost ehinacee u le─Źenju abnormalnog rasta ─çelija, novotvorina - tumora, leukemije (inhibira karcinomne ─çelije) i tako dalje, ehinacea se ne preporu─Źuje kod autoimunih bolesti, multiple skleroze ili AIDS-a.

Upotrebljava se i za le─Źenje disajnih organa i puteva, bolesti urinarnog sistema, bolesti ko┼że, uha, imunog sistema, gripe, infekcije, karcinoma, prehlade, raznih upala, rana, slabog imuniteta, tumora, uboda insekta, ugriza pauka, umora, zubobolje, kao i za regeneraciju ─çelija odnosno ─Źi┼í─çenja krvi i organizma.
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 25.04.2022, 20:58 | Poruka broj: # 2

Poruka: 500
Status:

Zanimljivo, valja istra┼żiti.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Ehinacea - jak imunitet
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa
1