A┼żurirane teme   ·    Nove poruke   ·    ─Źlanovi   ·    Pravila foruma   ·    Tra┼żi   ·    RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Indijski orah
Indijski orah
bindDatum: Utorak, 27.10.2020, 02:26 | Poruka broj: # 1

Poruka: 1506
Status:


Nau─Źnici su dokazali da indijski orah blagotvorno deluje na upale, ima svojstvo antiseptika, diuretika, kao i da deluje dobro u borbi protiv bakterija. Konzumiranjem ovog oraha mo┼że se ubla┼żiti ka┼íalj, sniziti povi┼íen pritisak i ┼íe─çer u krvi. Indijski orah je veoma poznat po svojim hranljivim materijama, koje su u stanju da nadoknade izgubljene funkcije tijela. Indijski orasi se koriste kao dodaci hrani kod anemije, razli─Źitih distrofija, psiho-emocionalnih poremec╠üaja. Tako─Ĺe, indijski orah vrac╠üa funkciju polnih ┼żlijezda, promovi┼íe osloba─Ĺanje polnih hormona i prirodni je afrodizijak. Indijski orah se preporu─Źuje kada imate metaboli─Źke poremec╠üaje, jer normalizuje nivo holesterola u krvi, dobar je za prevenciju zgru┼íavanja krvi i embolije, i naravno, ja─Źa nervni sistem. Indijski orasi imaju antisepti─Źka i antibakterijska svojstva, oni se uzimaju kod prehlade ili infekcije bakterijske prirode. Hranljive materije, vitamini, elementi u tragovima uti─Źu na upalne procese u gornjem digestivnom traktu i elimini┼íu ih.

Morate biti veoma pa┼żljivi i ovo se odnosi na sve orahe, uklju─Źujuc╠üi i indijski orah, ako imate alergijsku reakciju na hranu. Dnevno ne bi trebalo da uzmete vi┼íe od trideset do pedeset grama. Ali, u osnovi to nije zbog alergije. Ne zaboravite da je ovaj proizvod visoko-kalori─Źan.
Ukoliko uzmete veliku koli─Źinu indijskog oraha, mo┼że do─çi do pojave osipa, svraba, otoka i tako dalje. Ovo mo┼że dovesti do alergije na orahe, ne samo na indijski orah, ve─ç i na druge vrste.
Indijski orah se koriste za l─Źenje bolesti kardiovaskularnog sistema, ali budite oprezni sa predoziranjem, da ne o┼ítetite imuni sistem.
klfinansijeDatum: Ponedjeljak, 04.04.2022, 21:16 | Poruka broj: # 2

Poruka: 497
Status:

Skupo, ali dobro i ukusno.
Forum »    NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Indijski orah
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa