Ažurirane teme  ·  Nove poruke  ·  Clanovi  ·  Pravila foruma  ·  Traži  ·  RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Neverovatna biljka iz Afrike
Neverovatna biljka iz Afrike
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 13:18 | Poruka broj: # 1
Grupa: Super Član

Poruka: 1168
Status:Biljka sutherlandia odavno se koristi u afričkoj tradicionalnoj medicini kao lek za mnoge bolesti. Na brdima zapadnog Capea i Zululanda raste prelepi cvet čije je puno latinsko ime Sutherlandia Frutescens Microphylla. Ta biljka odavno se koristi u tradicionalnoj medicini. Narod Sun je zove Insisa ("ona koja odagnava tamu") i koristi je za podsticanje energije i kao jaki antidepresiv. Sangome, vračevi naroda Zulu, zovu je Unwele ("veliki lek") i njome su uspešno ublažavali posledice pandemije španjolske gripe 1918. Narod Tswana zove je Mukakana i njome leči gonoreju i sifilis, dok Afrikaneri, potomci holandskih doseljenika, sutherlandiju zovu Kankerbossie ("grm za kancerozne bolesti") zbog blagotvornog delovanja kod onih koji su oboleli od tumora unutrašnjih organa. Jedna firma specijalizovana za proučavanje tradicionalne medicine i razvoj lekova zasnovanih na biljkama posvetila je posebnu pažnju sutherlandiji. U materijama koje biljka sadrži otkrivena je snažna kombinacija molekula koje se koriste u lečenju kancerozne tuberkuloze, dijabetesa, šizofrenije i kliničke depresije. Nakon što su utvrdili da nema štetnog dejstva, počeli su davati biljku pacijentima obolelim od AIDS-a. Phyto Nova proizvodi visokokvalitetne tablete, gel i prasak od čudesne biljke.

Dr. Nigel Gericke, botaničar, i specijalista za domorodačku medicinu, sakupio je mnoga svedočanstva o tome kako su oboleli od AIDS-a, tuberkuloze i raka zahvaljujući sutherlandiji dobili energiju i apetit i povećali telesnu težinu. On ističe da se biljka ne moze unapred proglasavati čudesnim lekom za sve, a on i drugi koji je koriste ističu da blagotvorno delovanje sutherlandije zavisi od uravnotežene i zdrave ishrane.

Jedan od najcenjenijih lekara tradicionalne medicine, 80-godisnji šaman Credo Mutwa, prvi je počeo koristiti biljku za lecenje AIDS-a. "Moja strina Minah, koja ima 103 godine, rekla mi je da trebamo koristiti 'veliki lek' protiv AIDS-a. Ja sam joj rekao: 'Ali, strina, belci nam kazu da za tu bolest nema leka'. A moja strina je rekla: 'Za svaku bolest postoji lek. Samo ti pokušaj s tim.' I ja sam pokušao", priča šaman Mutwa. "Lečio sam ljude kojima su lekari u bolnici rekli da 'odu kući i umru', a danas su jos živi, tri godine nakon što su trebali umreti. Sa sigurnošću tvrdim da je ova biljka čudesna."

Na lekove čija je stoletna upotreba u tradicionalnoj medicini dokazana i dokumentovana ne može se prijaviti patent, pa bi sutherlandia trebala ostati dostupna svima.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Neverovatna biljka iz Afrike
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa