Ažurirane teme  ·  Nove poruke  ·  Clanovi  ·  Pravila foruma  ·  Traži  ·  RSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: smin, borivoje, nolte, Dilber  
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Grejpfrut u ishrani
Grejpfrut u ishrani
bindDatum: Petak, 31.01.2014, 14:52 | Poruka broj: # 1
Grupa: Super Član

Poruka: 1168
Status:Grejp je agrum poznat po svom kiselkasto-gorkast ukusu, ali i odličnim beneficijama za zdravlje. Rezultat je ukrštanja između slatke pomorandže i pomela, a raste u grozdovima poput grožđa. Međutim, grejp nije bezazlen i može reagovati u kombinaciji s lekovima te uzrokovati zdravstvene probleme. Uzimate li bilo kakve lekove preporučuje se konsultuju svog lekara pre konzumacije grejpfruta. Ako s grejpom nemate problema, ali vam ne odgovara ukus, i tome se može doskočiti. Njegovu gorčinu možete smanjiti kombinujući ga sa drugim voćem u voćnim salatama ili zelenom salatom i radičem. Ovo su neki od od razloga zašto biste trebali dodati grejp u svoju ishranu: ...1. Pomaže kod mršavljenja. Grejp sadrži puno vode, malo natrijuma i telu nadomešta potrebu za tečnošću i mineralima. Bogat je enzimima i efikasno razgrađuje masti pa je ovo voće savršeno za ubrzavanje metabolizma. Grejp možete iscediti kao sok ili ga konzumirati kao zdrav međuobrok.

2. Sprečava bolove u zglobovima. Grejp ima enzime koji pomažu da se telo što pre reši kalcijuma koji se nakuplja u zglobovima i rezultira bolom u zglobovima ili artritisom. Lekari ga preporučuju za oslobađanje boli i za zdrave kosti. Jedan domaći recept možete pripraviti i sami. Sok od grejpa pomešajte s jabukovim sirćetom i pijte jednom na dan.

3. Prevencija raka. Grejp je bogat različitim pigmentima koji pomažu u borbi protiv raka. Sadrži likopen koji sprečava rast ćelija raka i tumora ubijajući slobodne radikale. U kombinaciji sa vitaminom A i C, te antioksidansima koje sadrži sposoban je još jače zaštititi organizam.

4. Probava i prehlada. Grejp može uspešno lečiti i uobičajene bolesti kao što su groznica i prehlade. Potiče funkciju jetre i poboljšava imunološki sistem. Prisutnost pektina i dijetalnih vlakana, takođe pomaže u varenju. Osim toga, grejp takođe deluje kao antiseptik zbog prisutnosti salicilne kiseline. Možete koristiti kapi ekstrakta grejpovih semenki pomešanih s vodom protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija.
Forum » NARODNA MEDICINA » Prirodni narodni lijekovi » Grejpfrut u ishrani
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Top 30 Forumasa